Το Δίκτυο... έτσι ξεκίνησαν όλα!

 •  

  Το ξεκίνημα

  Τότε ξεκίνησαν όλα. Μία ομάδα φοιτητών με καταγωγή από την Κατερίνη εμπνεόμενοι από τα προσωπικά μας βιώματα στις πόλεις που σπουδάζαμε και δραστηριοποιούμασταν θελήσαμε να δημιουργήσουμε κάτι για τους νέους της Κατερίνης. Συνειδητοποιούσαμε, άλλωστε, πως η πόλη δεν ήταν ποτέ τόσο ανοιχτή και φιλική προς τους νέους όσο θα θέλαμε

 •  

  Οι προτάσεις μας

  Γνωριστήκαμε λοιπόν και αρχίσαμε να καταγράφουμε τις ιδέες μας για την πόλη. Δημιουργήσαμε τις δικές μας προτάσεις, μια νεανική agenda για την Κατερίνη, αυτά που θέλουμε να δούμε να υλοποιούνται, αυτά που θα θέλαμε να αλλάξουν.

 •  

  Διεθνής παρουσία

  Η νεανική ενεργοποίηση δεν γνωρίζει σύνορα! Μέχρι και σήμερα συμμετέχουμε σε διεθνή συνέδρια ανταλλάζοντας εμπειρίες με νέους από άλλες χώρες που δρουν αντιστοίχως, κοινοποιούμε τη δική μας προσπάθεια και αναπτύσσουμε συνεργασίες.

 •  

  ΣΥΝ-ΘΕΣΗ

  Μια Προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου στην Κατερίνη! Σκεφτήκαμε και υλοποιήσαμε μια δράση εξοικείωσης με τον τρόπο λήψης των αποφάσεων σε τοπικό επίπεδο για νέους της πόλης μας. Μαθητές Λυκείου, φοιτητές και γενικά νέοι έως 23 ετών έχουν τη δυνατότητα μέσα από μια διαδραστική εμπειρία να προσεγγίσουν τη λειτουργία των θεσμών τοπικής δημοκρατίας, να συνδιαλλαγούν και να συνθέσουν απόψεις και ιδέες.

 •  

  Διαβούλευση με νέους

  Πραγματοποιήσαμε στην Κατερίνη σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς τη Δημόσια Διαβούλευση με Νέους στα πλαίσια της διαμόρφωσης Εθνικής Στρατηγικής για τη Νεολαία 17-27 το Μάρτιο του 2018. Πλέον, στοχεύουμε να επαναλάβουμε τις συζητήσεις σε στρογγυλά τραπέζια και να χρησιμοποιήσουμε το εργαλείο της διαβούλευσης για επεξεργασία προτάσεων σε τοπικό επίπεδο.

 •  

  Δράσεις για το περιβάλλον

  Στα πλαίσια της συνεργασίας μας με τον οργανισμό Let’s do it Greece από τον Απρίλιο του 2018 συμμετέχουμε στη διοργάνωση περιβαλλοντικών δράσεων, όπως οι εθελοντικές και συμβολικές απόπειρες καθαρισμού ακτών, υπενθυμίζοντας την αξία της ενεργοποίησης για σχετικά θέματα.

 •  

  Ιούνιος 2018

  Πλέον είμαστε σωματείο! Το Δίκτυο Ενεργοποίησης Νέων Κατερίνης αποτελεί εγγεγραμμένο σωματείο του Πρωτοδικείου Κατερίνης και το εγχείρημα μας αποκτά τυπική μορφή και χαρακτηριστικά.

 •  

  Οκτώβριος 2018

  Σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Θεσσαλονίκης παρουσιάζουμε το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Θεσσαλονίκης, δομή οργανωμένου διαλόγου που έχει σκοπό την εγκαθίδρυση μόνιμης συνομιλίας των νέων και των τοπικών θεσμικών οργάνων με στόχο την ανάδειξη των επιθυμιών των νέων για την πόλη!

 •  

  Συνεχίζουμε!

  Η ομάδα μας μεγαλώνει, οι δράσεις μας πληθαίνουν, ο σκοπός μας παραμένει ίδιος. Να ενεργοποιήσουμε τους νέους παραγωγικά και να επενδύσουμε στις δομές εκείνες που θα δώσουν στους νέους βήμα και οργανωμένη ευκαιρία να καταθέσουν τις απόψεις τους.
  Γνωρίστε μας!